Borg Ewsum: Voorbeeld van Verleden en Toekomst in Erfgoedbehoud en Dagbesteding

Borg Ewsum is een voorbeeld van een dagbestedingsprogramma, waarbij we met drone-video's en 3D-reconstructie, cultureel erfgoed levend houden. Dit project dient als inspiratie voor onze toekomstige initiatieven in Groningen.

We zijn van plan om onze horizon te verbreden met dagbestedings- programma’s die zich richten op de reconstructie en digitale presentatie van andere verloren gegane borgen in Groningen. Elk van deze projecten zal een unieke kans bieden om het verleden te verkennen, te leren over erfgoedbehoud en om te gaan met geavanceerde technologieën – allemaal terwijl we bijdragen aan het welzijn van onze cliënten.

Het Project Borg Ewsum

Met gebruik van state-of-the-art technologieën hebben we Borg Ewsum niet alleen digitaal gereconstrueerd maar ook een meeslepende VR-omgeving gecreëerd waar bezoekers door de tijd kunnen reizen en de borg kunnen ervaren alsof ze er echt zijn.

Toekomstige Dagbestedings- programma’s en Erfgoedprojecten

Deze toekomstige programma’s zullen niet alleen dienen als een middel voor erfgoedbehoud maar ook als een platform voor educatie, gemeenschapsbinding en persoonlijke ontwikkeling. Door het verleden te onderzoeken en te presenteren op manieren die resoneren met het heden, bouwen we bruggen tussen generaties en bevorderen we een diepere waardering voor de rijke geschiedenis van onze regio.

Erfgoedbehoud

Het Borg Ewsum-project heeft de weg vrijgemaakt voor een toekomst waarin dagbesteding en erfgoedbehoud hand in hand gaan. Door het oude te verbinden met het nieuwe, openen we deuren naar ongekende mogelijkheden voor zowel het behoud van ons cultureel erfgoed als voor het welzijn van de mensen die we dienen. We kijken uit naar de realisatie van toekomstige projecten en de voortdurende verrijking van ons gemeenschappelijk erfgoed.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer