Bouwen aan een Veerkrachtige Gemeenschap door Lokale Samenwerking

Bij Alchemilla Levenslicht waarderen we de kracht van samenwerking en gemeenschapszin. Onze aankomende contactdag op de Zuiderweg boerderijen biedt een kans om deze waarden in de praktijk te brengen. Zie hoe de samenwerking tussen lokale producenten, ambachtslieden en bezoekers kan bijdragen aan een bloeiende en verbonden gemeenschap.

Versterken van Lokale Netwerken:

Een van de kernpunten van onze missie is het ondersteunen van lokale economieën. Door samen te werken met lokale boeren, ambachtslieden en ondernemers zoals Meat Jelle & Marjan, helpen we niet alleen de lokale economie te stimuleren, maar bevorderen we ook een netwerk van onderlinge steun. Deze relaties zorgen voor een sterkere verbinding binnen de gemeenschap en een groter begrip van de wederzijdse voordelen die samenwerking kan opleveren.

Belang van Actieve Gemeenschapsdeelname:

Een gemeenschap die actief betrokken is bij haar eigen ontwikkeling, is een gemeenschap die kan floreren. Onze contactdag is ontworpen om mensen samen te brengen en te inspireren om actief deel te nemen aan het vormgeven van hun omgeving. Door deel te nemen, dragen bezoekers bij aan een collectieve inspanning die verder gaat dan alleen een dagje uit; het is een stap naar een meer verbonden en samenwerkende samenleving.

De Rol van Evenementen in Gemeenschapsopbouw:

Evenementen zoals onze contactdag spelen een cruciale rol in het samenbrengen van mensen. Ze bieden een platform voor het uitwisselen van ideeën, het leren van nieuwe vaardigheden zoals kaarsen maken en wol vilten, en het versterken van bestaande relaties binnen de gemeenschap. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk en leerzaam, maar ze versterken ook het gevoel van verbondenheid en trots op lokale realisaties.

We nodigen jou uit!

Onze contactdag is meer dan een kans om te netwerken; het is een viering van wat we samen kunnen bereiken. We nodigen iedereen uit om mee te doen, nieuwe mensen te ontmoeten, en te zien hoe hun bijdragen een positief effect kunnen hebben op de gemeenschap.

Kom op 25 mei van 15:00 tot 18:00 uur naar de Zuiderweg boerderijen en doe mee met onze gemeenschap. Meld je aan voor onze contactdag via ons Facebook-evenement en word onderdeel van iets groots!

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer