Creatief in Zorg, Zorgzaam in Gemeenschap

Alchemilla Levenslicht is een initiatief in ontwikkeling, gericht op het bieden van dagbesteding in de provincie Groningen, speciaal ontworpen voor mensen met een verstandelijke beperking en zij die afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

We plannen een inspirerende omgeving waar creativiteit en zorg elkaar ontmoeten, door het opzetten van een kaarsenatelier als kunstwerkplaats en een moestuin met theeschenkerij.

We tellen af naar onze nieuwe website!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Z

Start Alchemilla Levenslicht

01 January 2024
12:00 AM
Z

Coming Soon Page

29 January 2024
12:00 AM
Z

Werven

Deelnemers, Vrijwilligers, Medewerkers en Partners
01 February 2024
12:00 AM
V

Website Online

13 February 2023
12:00 AM
V

Financieringszekerheid

01 April 2024
12:00 AM
V

Verkrijgen van de Locatie

01 June 2024
12:00 AM

Alchemilla
Zorg

Zorgzaamheid, Welzijn en Zelfstandigheid vormen samen de basis voor een zinvol bestaan

Met meer dan twee decennia ervaring in de zorgsector, brengt Alchemilla Zorg een betrouwbare aanpak in de dagbesteding.

Naast ons kaarsenatelier, bieden onze moestuin en kiosk/theeschenkerij deelnemers de kans om ambachtelijke vaardigheden te leren en creatief bezig te zijn.

Deze activiteiten, variërend van kaarsen maken tot tuinieren, bieden therapeutische en artistieke stimulatie. We benadrukken het belang van werken met natuurlijke materialen, wat bijdraagt aan het welzijn van onze cliënten.

Onze aanpak gaat verder dan alleen het aanbieden van activiteiten; het is een holistische benadering waarbij elke deelnemer wordt aangemoedigd om zijn of haar eigen creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen.

Door samen te werken in het atelier, moestuin en kiosk leren deelnemers niet alleen een vak, maar ontwikkelen ze ook sociale vaardigheden en een gevoel van gemeenschap en zelfvertrouwen.

Alchemilla
Shop

In onze Kunstwerkplaats Creëren we Kaarsen van 100% Natuurlijke Bijenwas en Koolzaadwas.

Alchemilla Shop: Waar Ambacht Kunst Ontmoet

Alchemilla Shop brengt een unieke collectie van handgemaakte kaarsen, elk met een eigen verhaal. Onze kaarsen, gemaakt van 100% natuurlijke bijenwas en koolzaadwas, zijn meer dan lichtbronnen; ze zijn kunstwerken, elk met liefde en zorg gecreëerd.

We gebruiken 3D-printtechnologie om mallen te vervaardigen, waarmee we een brug slaan tussen het oude en het nieuwe. Deze techniek stelt ons in staat om gedetailleerde reproducties te maken van historische gebouwen, waardoor elke kaars een stukje geschiedenis en verhaal in zich draagt.

Deze innovatieve aanpak zorgt ervoor dat onze kaarsen niet alleen een bron van licht zijn, maar ook een middel om cultuur en historie te bewaren en te vieren. Door het oude te verbinden met het nieuwe, creëren we een assortiment dat zowel traditioneel als modern is, een weerspiegeling van onze filosofie om de schoonheid van ambacht en innovatie samen te brengen.

Onze kaarsen zijn perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een uniek, handgemaakt product dat een verhaal vertelt en een warme, gezellige sfeer in huis brengt.

Bezoek onze webshop: alchemilla-shop.nl

Gemeenschap

en Natuur

De Kracht van Gemeenschap en de Genezende Werking van de Natuur

Gemeenschap en Natuur: Een Plek van Ontmoeting en Inspiratie

Bij Alchemilla geloven we sterk in de kracht van gemeenschap en de helende invloed van de natuur. Onze theeschenkerij en kiosk worden ontworpen als ontmoetingsplaatsen waar onze deelnemers, buurtbewoners en liefhebbers van natuur en ambacht samenkomen.

Hier delen we onze passie voor natuurlijke producten, duurzame levensstijlen en de vreugde van handwerk. Onze locatie biedt een serene omgeving waar mensen kunnen genieten van de rust en schoonheid van de natuur, terwijl ze onze zorgvuldig samengestelde selectie van handgemaakte producten ontdekken.

We organiseren regelmatig workshops en evenementen om kennis en vaardigheden te delen, en om onze liefde voor natuur en ambacht te verspreiden.

In onze gemeenschap vieren we de kleine momenten van vreugde en creatie, en we nodigen iedereen uit om deel uit te maken van deze bijzondere ervaring.

Missie &

Visie

Creatief in Zorg, Zorgzaam in Gemeenschap

De Magie van Creativiteit en Inspiratie

Bij Alchemilla Levenslicht is onze kernmissie het opbouwen van een betekenisvolle leef- en werkgemeenschap, waar kunst, zorg en natuur naadloos samenvloeien.

We streven ernaar een omgeving te creëren waar mensen met diverse zorgbehoeften zich volledig thuis en gewaardeerd voelen.

In onze gemeenschap ontstaat magie wanneer individuen hun creatieve en helende potentieel ontdekken en ontwikkelen. Van het vervaardigen van een kaars tot het ontwerpen van een unieke mal, elk proces biedt een kans voor zelfontdekking en expressie.

Trots op onze Partners

Samen Bouwen aan Zorg, Kunst en Gemeenschap