Creatieve Dagbesteding in Groningen: Kaarsen Maken in de Winter

In Groningen wil Alchemilla Levenslicht een creatieve vorm van dagbesteding bieden. Dit ambacht is niet alleen een manier om de donkere dagen te verlichten, maar biedt ook therapeutische voordelen en een kans op sociale interactie en persoonlijke ontwikkeling.

De Kunst van Kaarsen Maken

Bij Alchemilla Levenslicht is kaarsen maken meer dan een eenvoudige activiteit; het is een vorm van kunst en expressie. Onder begeleiding van ervaren zorgprofessionals en vrijwilligers krijgen onze deelnemers de kans om het volledige proces van kaarsenproductie te ervaren – van het smelten van de was tot het gieten in mallen en het toevoegen van kleuren en geuren. Dit proces biedt niet alleen een zintuiglijke ervaring maar stimuleert ook fijne motoriek en concentratie.

Therapeutische Voordelen

De therapeutische voordelen van creatieve dagbesteding, zoals kaarsen maken, zijn veelvoudig. Het werken met handen en het creëren van iets tastbaars kan een meditatief effect hebben en stress verminderen. Bovendien bevordert het creatieve proces zelfexpressie en zelfvertrouwen, essentiële aspecten voor iedereen, maar vooral voor mensen met een verstandelijke beperking of die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.

Warmte en Gemeenschap

In de koudste maanden van het jaar brengt kaarsen maken niet alleen fysieke warmte maar ook het gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Bij Alchemilla Levenslicht vieren we de winter met speciale thema-activiteiten rondom kaarsen maken, waarbij deelnemers kunnen samenwerken, leren van elkaar en hun creaties kunnen delen met vrienden, familie en de lokale gemeenschap. Deze activiteiten versterken het gevoel van saamhorigheid en bieden een warm welkom aan iedereen die deelneemt.

Creatieve Dagbesteding in Groningen

Alchemilla Levenslicht staat open voor iedereen die op zoek is naar een zinvolle invulling van hun dag. Onze dagbesteding is speciaal ontworpen voor (jong)volwassenen met een dagbestedingsindicatie, die door hun beperking niet in staat zijn regulier werk te verrichten. Gelegen in de provincie Groningen, bieden wij een rustige en stimulerende omgeving waar onze deelnemers kunnen groeien, leren en hun dagen op een zinvolle manier kunnen besteden.

Sluit Je Aan

Ben je geïnteresseerd in creatieve dagbesteding en wil je de kunst van kaarsen maken zelf ervaren? Of ken je iemand die baat zou hebben bij onze activiteiten? Neem contact op met Alchemilla Levenslicht. Samen brengen we licht in de donkere wintermaanden en creëren we warme herinneringen die nog lang nadat de kaarsen zijn gedoofd, blijven gloeien.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer