Dagbesteding en PGB: Een Praktische Gids voor Potentiële Cliënten van Alchemilla Levenslicht

In de zoektocht naar kwalitatieve dagbesteding stuiten veel mensen met een verstandelijke beperking of die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren, op het Persoonsgebonden Budget (PGB) als een mogelijke financieringsbron.

Het PGB biedt hen de flexibiliteit en vrijheid om zelf zorg en ondersteuning in te kopen die het beste aansluit bij hun individuele behoeften. Voor organisaties zoals Alchemilla Levenslicht, die zich richten op het bieden van een zinvolle dagbesteding, is het essentieel om inzicht te geven in hoe een PGB kan worden ingezet voor onze diensten.

Wat is een PGB?

Een PGB is een budget dat door de overheid ter beschikking wordt gesteld aan mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. Met dit budget kunnen zij zelf hun zorgverleners kiezen en de zorg inkopen die bij hun persoonlijke situatie past. Voor meer specifieke informatie over het kiezen van een PGB, bezoek de officiële pagina: PGB keuze-informatie.

Hoe past Alchemilla Levenslicht binnen het plaatje van een PGB?

Bij Alchemilla Levenslicht begrijpen we dat elke cliënt uniek is, met eigen behoeften en voorkeuren. Ons aanbod van dagbesteding varieert van creatieve activiteiten zoals kaarsen maken en tuinieren tot educatieve workshops. Deze activiteiten zijn niet alleen bedoeld om de creativiteit te stimuleren, maar ook om sociale vaardigheden en zelfstandigheid te bevorderen. Met een PGB kunnen potentiële cliënten kiezen voor onze gespecialiseerde en op maat gemaakte dagbesteding.

Het Proces: Van PGB naar Dagbesteding bij Alchemilla Levenslicht

  1. Informatie verzamelen: Bezoek de bovengenoemde link om meer te leren over het PGB en bepaal of dit de juiste keuze is voor jou of je naaste.
  2. PGB aanvragen: Dit kan bij de gemeente (via de Wmo), het zorgkantoor (via de Wlz), of de zorgverzekeraar (via de Zvw), afhankelijk van de persoonlijke situatie.
  3. Zorgplan opstellen: Bepaal samen met ons team bij Alchemilla Levenslicht welke dagbestedingsactiviteiten het beste aansluiten bij je behoeften en wensen.
  4. Overeenkomst sluiten: Met een PGB kun je een zorgovereenkomst met ons aangaan, waarin alle afspraken duidelijk worden vastgelegd.

Waarom Kiezen voor Alchemilla Levenslicht?

Onze benadering is persoonlijk, flexibel en gericht op het welzijn van onze cliënten. We bieden niet alleen een breed scala aan activiteiten, maar ook een veilige en stimulerende omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en kan groeien. Met een PGB bieden we de mogelijkheid om deze unieke vorm van dagbesteding toegankelijk te maken.

Zelf regie houden

Een PGB biedt de kans om zelf regie te houden over de invulling van dagbesteding en ondersteuning. Bij Alchemilla Levenslicht staan we klaar om samen met jou of je naaste te kijken hoe we invulling kunnen geven aan een zinvolle dagbesteding binnen het kader van een PGB.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer