Dagbesteding Groningen: De Redenering Achter Onze Aanpak

Alchemilla Levenslicht hanteert een eclectische en methodische benadering van dagbesteding, geworteld in onder andere de principes van het trivium: grammatica, logica en retorica, essentieel voor communicatie, denken en interactie binnen onze gemeenschap.

De Basis van Ons Programma

Ons dagbestedingsprogramma bij Alchemilla Levenslicht is geworteld in het nauwkeurig identificeren en begrijpen van de specifieke behoeften van onze deelnemers.

We bieden zorg aan een gevarieerde groep mensen, zoals individuen met een verstandelijke beperking, autismespectrumstoornis, psychische problemen, moeilijk verstaanbaar gedrag en die herstellende zijn van een burn-out.

We focussen op het benutten van de individuele talenten en mogelijkheden, met als doel het opbouwen van een stabiele en harmonieuze gemeenschap waarin de deelnemers goed passen en kunnen functioneren.

De Redenering Achter Onze Aanpak

Onze aanpak benadrukt dat een succesvolle integratie in de gemeenschap cruciaal is voor effectieve en duurzame zorg.

We hanteren een methodische strategie die zowel de individuele behoeften als de normen en waarden van de gemeenschap in balans brengt.

Het uiteindelijke doel is het realiseren van een omgeving waarin individuele ontwikkeling en bijdrage aan de gemeenschap hand in hand gaan, waardoor een natuurlijke harmonie tussen de persoon en de gemeenschap ontstaat.

Onze Dagbestedingsaanpak

Bij Alchemilla Levenslicht richten we ons op het scheppen van een omgeving waarin mensen niet alleen de ruimte krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen, maar ook daadwerkelijk een passende plaats binnen de gemeenschap vinden.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer