Dynamische Dagbesteding: Permacultuur voor Mensen met ADHD

Bij Alchemilla Levenslicht richten we ons op het creëren van een dynamische omgeving die mensen met ADHD helpt hun energie op een positieve manier te kanaliseren. Door middel van permacultuur in onze moestuin bieden we een actieve en stimulerende setting. Volg een dag uit het leven van onze fictieve deelnemer, Tom, die ADHD heeft en ontdek hoe een dag bij ons hem biedt wat hij nodig heeft.

Ochtend Energie: Starten met Permacultuur

Tom begint zijn dag in de moestuin, waar hij direct in de wereld van permacultuur duikt. Deze methode van tuinieren is niet alleen duurzaam maar ook dynamisch en past perfect bij zijn behoefte aan beweging en afwisseling. Het werken met verschillende plantlagen en het observeren van natuurlijke processen houden zijn aandacht vast en maken elke dag uniek.

Natuurlijke Dynamiek: Diverse Werkzaamheden

In de moestuin zijn de taken divers, van het voorbereiden van de grond tot het zaaien en oogsten. Tom waardeert deze variëteit, omdat het hem helpt zijn hyperfocus te gebruiken op een productieve manier. Hij kan zijn energie kwijt in het fysieke werk en tegelijkertijd genieten van de vredige natuurlijke omgeving.

Actief Leren: Educatieve Workshops

Tom neemt deel aan workshops waar hij leert over permacultuurprincipes, zoals het creëren van ecologische balans en het benutten van natuurlijke hulpbronnen. Deze educatieve momenten zijn interactief en houden hem betrokken bij het leerproces, waardoor zijn natuurlijke nieuwsgierigheid en leergierigheid worden gestimuleerd.

Middag Uitdaging: Creatieve Projecten

Na de lunch werkt Tom aan creatieve projecten die zijn ontworpen om zijn verbeelding en probleemoplossende vaardigheden te stimuleren. Hij gaat bijvoorbeeld een insectenhotel bouwen of een nieuwe plantencombinatie ontwerpen, wat hem helpt om zijn creativiteit en innovatie te gebruiken.

Reflectie en Ontspanning: Afsluiting in de Natuur

De dag eindigt met een rustige wandeling door de moestuin, waar Tom reflecteert op zijn activiteiten en ontdekkingen van de dag. Deze tijd voor reflectie is essentieel voor hem om de ervaringen te verwerken en tot rust te komen.

Bij Alchemilla Levenslicht bieden we mensen met ADHD zoals Tom een plek waar ze hun energie kunnen richten op zinvolle, plezierige en educatieve activiteiten. Door de principes van permacultuur toe te passen in onze moestuin, creëren we een levendige en dynamische omgeving die perfect is afgestemd op hun energie en behoeften.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer