Een Dag bij Alchemilla Levenslicht: Een Reis voor Mensen met ASS

We streven naar een omgeving waar mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) zich ondersteund en gewaardeerd voelen. Ons programma is ontworpen om aan hun behoefte aan structuur en voorspelbaarheid te voldoen. Laten we een dag uit het leven van onze fictieve deelnemer, Emma, volgen om een beeld te krijgen van hoe een dag bij ons eruit kan zien.

Een Gestroomlijnde Start: Dag Voorbereiden

Emma begint haar dag in Alchemilla Levenslicht met een duidelijke planning. Tijdens de ochtendbespreking met het team worden de activiteiten van de dag doorgenomen. Deze voorbereiding geeft Emma een gevoel van zekerheid. Ze weet precies wat haar te wachten staat, waardoor haar angst voor het onbekende vermindert.

Zintuigen Prikkelende Creativiteit: Was Smelten

De eerste activiteit is het smelten van bijenwas en koolzaadwas. Emma vindt het heerlijk om de geur van de smeltende was in te ademen en de fijne korrels tussen haar vingers te voelen. Dit zintuigelijke aspect van de activiteit heeft een kalmerend effect op haar en helpt bij het concentreren op het moment.

Orde en Schoonheid: Mallen Voorbereiden

Na het smelten van de was bereidt Emma de mallen voor. De verschillende vormen en maten vereisen organisatie en aandacht voor detail. Dit proces versterkt haar vaardigheden in methodisch en gestructureerd werken, wat bijdraagt aan haar gevoel van competentie.

Fijne Motoriek en Concentratie: Lontjes Opspannen

Het opspannen van de lontjes is een activiteit die Emma’s fijne motoriek en concentratie vereist. Dit detailgerichte werk geeft haar een gevoel van rust en verbetert haar handvaardigheid, wat bijdraagt aan een positief zelfbeeld.

Rust en Reflectie: Was Gieten

Het gieten van de was is voor Emma een meditatieve ervaring. Ze geniet van het proces en de rust die het met zich meebrengt. Het zien vormen van de kaars biedt haar niet alleen voldoening maar ook een moment van reflectie.

Het Magische Moment: Laten Stollen

Wachten tot de was stolt, voelt voor Emma als het bijwonen van een stille transformatie. Dit leert haar geduld en waardering voor de natuurlijke processen van verandering.

De Beloning van Inspanning: Uitpakken en Inpakken

Het uitpakken van de gestolde kaarsen is een belonend moment voor Emma. Het inpakken voor verkoop versterkt haar vaardigheden in detail en presentatie, wat belangrijk is voor haar zelfstandigheid en beroepsvaardigheden.

Sociale Interactie en Trots: Kiosk

In de kiosk biedt Emma de kaarsen aan, die ze zelf heeft gemaakt. Deze interactie met klanten bouwt haar sociale vaardigheden op en verhoogt haar trots op het werk dat ze heeft verricht.

Door de dag heen biedt Alchemilla Levenslicht een gestructureerde, begrijpelijke en toch flexibele omgeving die perfect aansluit bij de behoeften van mensen met ASS zoals Emma. Met activiteiten die zowel uitdagend als bevredigend zijn, helpt ons programma deelnemers hun vaardigheden te ontwikkelen in een ondersteunende en begripvolle setting.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer