Een Dag in het Kaarsenatelier: Ambacht en Zingeving

Een dag in ons kaarsenatelier bij Alchemilla Levenslicht is niet alleen een les in ambachtelijk vakmanschap, maar ook een reis door persoonlijke groei en ontwikkeling. De deelnemers aan ons dagbestedingsprogramma worden meegenomen in een proces waar elke stap zijn eigen betekenis en waarde heeft.

Dag Voorbereiden: Bespreken, Plannen, Uitleg

De dag start met een teambespreking waarin de activiteiten van de dag worden overlegd, gepland en uitgelegd. Deze voorbereiding helpt de deelnemers om te begrijpen wat er van hen verwacht wordt en biedt ruimte voor vragen en interactie, wat bijdraagt aan een gevoel van zekerheid en teamgeest.

Was Smelten: Natuurlijke Grondstoffen, Zintuigelijke Ervaring

De was die we gebruiken; bijenwas en koolzaadwas, wordt gesmolten in een proces dat de zintuigen prikkelt met zijn heerlijke geur en fijne korrels. Dit moment van het smelten biedt een therapeutische ervaring, waarbij de aandacht voor detail en de zintuigelijke prikkels centraal staan.

Mallen Voorbereiden: Diversiteit en Uitdaging

Het klaarzetten van de mallen, elk met een eigen vorm en uitdaging, vereist organisatie en aandacht. Dit proces stimuleert niet alleen de creativiteit maar bevordert ook het vermogen om gestructureerd en methodisch te werk te gaan.

Lontjes Opspannen: Nauwkeurigheid en Fijne Motoriek

Het opspannen van de lontjes is een taak die nauwkeurigheid en fijne motoriek vereist. Deze activiteit helpt de deelnemers hun concentratie en handvaardigheid te verbeteren, wat bijdraagt aan hun zelfvertrouwen en vakbekwaamheid.

Was Gieten: Meditatief en Voldoening

Het gieten van de was is een langzaam en bijna meditatief proces waarbij de deelnemers de voldoening ervaren van het creëren van iets tastbaars. Deze stap biedt een moment van rust en reflectie, waarbij het proces net zo belangrijk is als het eindresultaat.

Laten Stollen: Magie van Vorm Zien Ontstaan

Het wachten tot de was stolt, is als het volgen van een magisch proces waarbij de vorm langzaam zichtbaar wordt. Deze fase leert de deelnemers geduld te hebben en het belang van processen in tijd en ontwikkeling te begrijpen.

Uitpakken en Inpakken: Voldoening en Presentatie

Het uitpakken van de gestolde kaarsen brengt een groot gevoel van voldoening, terwijl het inpakken voor de verkoop in de kiosk aandacht vraagt voor detail en presentatie, essentiële vaardigheden in zowel het persoonlijke als professionele leven.

Kiosk: Unieke Groningse Kaarsen Aanbieden

In de kiosk krijgen de deelnemers de kans om de prachtige en unieke kaarsen, geïnspireerd op Groningse elementen zoals de Martinitoren en Borg Nienoord, aan te bieden en direct in contact te komen met klanten. Dit bevordert niet alleen hun sociale vaardigheden maar versterkt ook hun trots en waardering voor het ambacht.

De waarde van deze dagbesteding ligt niet alleen in het leren van een ambacht maar ook in de persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het bijdragen aan een zinvolle en prettige invulling van hun dag.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer