Een Nieuwe Toekomst voor Ennemaborg: Samenwerking in Zicht?

Het Groninger Landschap staat aan de vooravond van een spannende verandering met de zoektocht naar een nieuwe huurder voor de historische Ennemaborg. Temidden van deze zoektocht heeft Alchemilla Levenslicht de unieke kans gegrepen om onze visionaire ideeën te delen met de makelaar, in de hoop dat onze plannen resoneren met de waarden en toekomstvisie van het Groninger Landschap.

Stel je voor: de Ennemaborg, omringd door eeuwenoude bomen en doordrenkt met de stilte van het verleden, klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen. Met jouw inbreng kan deze plek transformeren tot een bruisend centrum van kunst, natuur en gemeenschap. Hier is waar jouw reis met Alchemilla Levenslicht en de Ennemaborg begint.

Een Plek Waar Kunst en Natuur Elkaar Ontmoeten

Onze passie voor het Groningse erfgoed en de natuur is de kern van alles wat we doen. Het kaarsenatelier, met kaarsen geïnspireerd op Groningse iconen zoals de Martinitoren en borg Nienoord, brengt een stukje van deze geschiedenis in de huizen van mensen. Een speciale Ennemaborg-kaars zou niet alleen een bron van licht zijn, maar ook een verhaal vertellen; een herinnering aan de plek waar kunst en natuur samenkomen.

Groei en Welzijn in de Gemeenschap

Ons doel is om een omgeving te creëren waar welzijn en persoonlijke groei voorop staan. De Ennemaborg biedt ongekende kansen voor het realiseren van deze visie. Van zinvolle dagbesteding tot educatieve interacties met de gemeenschap en de natuur, elke stap draagt bij aan de groei van individuen en de gemeenschap.

Duurzaamheid en Educatie als Basis

Een moestuin bij de Ennemaborg sluit naadloos aan bij onze visie op zelfvoorzienendheid en biedt educatieve kansen. Het is een plek om samen te leren over de cycli van de natuur en hoe we zorgvuldig omgaan met onze omgeving.

Projecten die Verbinden

Onze plannen voor de Ennemaborg zijn divers en ambitieus. Van workshops kaarsenmakerij tot cursussen historische tuinbouw, we streven ernaar om een rijke mix van educatieve en recreatieve activiteiten te bieden. Elk project is ontworpen om mensen dichter bij elkaar en bij de natuur te brengen.

Een Levendige Gemeenschap Bouwen

Door interactieve exposities, historische festivals en gemeenschapsmoestuinen te integreren, creëren we een plek waar mensen van alle leeftijden samen kunnen komen om te leren, te vieren en te groeien. Elk initiatief is een stap naar een hechtere gemeenschap die de waarden van zorg, kunst en duurzaamheid deelt.

Samen Vooruit

Bij Alchemilla Levenslicht geloven we dat de toekomst van de Ennemaborg een bron van inspiratie kan zijn voor iedereen die zich inzet voor het behoud van cultureel erfgoed en de bevordering van een duurzame en betrokken gemeenschap. Jouw betrokkenheid bij dit project maakt niet alleen een verschil in het behoud van een uniek stukje Gronings erfgoed, maar draagt ook bij aan de opbouw van een levendige gemeenschap. De Ennemaborg wacht op een nieuw hoofdstuk, en samen kunnen we ervoor zorgen dat het een verhaal wordt dat nog generaties lang zal inspireren. Laten we de handen ineen slaan en de Ennemaborg transformeren tot een plaats waar geschiedenis, natuur en gemeenschap samenkomen.

Jouw Stem Telt!

Geloof jij ook in de kracht van deze visie? Deel dan dit bericht en help ons het verhaal van Alchemilla Levenslicht en de Ennemaborg te verspreiden. Samen kunnen we een verschil maken.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer