Hoe Kunst en Ambacht Bijdragen aan Welzijn

In een wereld die steeds meer digitaal wordt, herontdekken velen van ons de therapeutische voordelen van handarbeid. Bij Alchemilla Levenslicht zien we hoe kunst en ambacht niet alleen leiden tot prachtige creaties, maar ook een impact hebben op het persoonlijke welzijn. Dit is waarom wij geloven dat ambachtelijke activiteiten bijdragen aan een gezonde geest en waarom we je uitnodigen om deze zelf te ervaren tijdens onze inspirerende contactdag.

De Therapeutische Waarde van Creatieve Expressie:

Kunstzinnige en ambachtelijke activiteiten zoals wol vilten, speksteen beeldhouwen en kaarsen maken bieden meer dan alleen een eindproduct. Het proces zelf is een vorm van expressieve therapie die kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de mentale gezondheid en het vergroten van persoonlijke zelfontdekking en zelfexpressie. Deze activiteiten stimuleren de geest door de noodzaak voor focus en creatief denken, terwijl ze tegelijkertijd een gevoel van voldoening geven wanneer een project voltooid is.

Verbinding en Gemeenschapsgevoel Versterken:

Bij Alchemilla Levenslicht gaat het bij kunst en ambacht om meer dan individuele expressie; het is ook een kans om te verbinden met anderen. Gemeenschappelijke creatieve sessies bieden een platform voor mensen van alle leeftijden en achtergronden om samen te komen, ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Dit versterkt het gemeenschapsgevoel en bevordert een omgeving van wederzijdse steun en begrip.

Een Uitnodiging voor Persoonlijke Groei:

Wij nodigen je uit om zelf de kracht van kunst en ambacht te ervaren tijdens onze contactdag op 25 mei bij Alchemilla Levenslicht. Door deel te nemen aan onze workshops, krijg je de kans om iets nieuws te leren, je creatieve vaardigheden te ontwikkelen en te genieten van de rustgevende werking van handwerk. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, er is ruimte voor iedereen om te groeien en te ontdekken.

Waarom Deze Dag Belangrijk Is:

De contactdag is meer dan alleen een kans om creatief bezig te zijn; het is een manifestatie van onze inzet voor duurzaamheid, onderwijs en gemeenschapszin. De locatie op de Zuiderweg boerderijen, op de grens van stad en platteland, vormt het perfecte decor om te ontdekken hoe kunst en ambacht hand in hand gaan met natuur en zorg.

Kom ook!

Kom ook op 25 mei van 15:00 tot 18:00 uur voor een middag vol creativiteit, leren en verbinding. Het is een fantastische gelegenheid om de handen uit de mouwen te steken, nieuwe mensen te ontmoeten en meer te leren over de impact van kunst op welzijn. Bevestig je aanwezigheid via ons Facebook-evenement en word deel van deze unieke ervaring!

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer