Industrieel Erfgoed in Groningen: Trein & Tram Museum in Zuidbroek & Ecodorp Land van Aine

De onlangs gehouden Roemtedag, georganiseerd door onze partner Stichting Roemte, gaf ons een kijkje in het Groningse industrieel erfgoed met bezoeken aan het Treinmuseum in Zuidbroek en Ecodorp Land van Aine in Ter Apel.

Noord-Nederlands Trein & Tram Museum Zuidbroek

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek, een parel van industrieel erfgoed, biedt een blik op de geschiedenis van de spoorwegen in de regio.

Tijdens ons bezoek werden we meegenomen op een reis door de tijd, waar we leerden over de evolutie van treinreizen en de rol van het spoor in de ontwikkeling van Groningen.

Meer info: nnttm.nl

Ecodorp Land van Aine

Vervolgens bezochten we Ecodorp Land van Aine in Ter Apel, een project dat de schoonheid van duurzaamheid en natuurbehoud benadrukt binnen de context van industrieel erfgoed.

Dit landgoed illustreert hoe industriële locaties getransformeerd kunnen worden tot centra van ecologische innovatie en educatie.

Meer info: ecodorplandvanaine.nl

Herinterpretatie van Industrieel Erfgoed

In deel één van de video-impressie van deze dag laat zien hoe Stichting Roemte bijdraagt aan het behoud en de herinterpretatie van industrieel erfgoed in Groningen, waarmee ze zowel historische als hedendaagse waarden eer aan doet.

Onze Partner Stichting Roemte

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum en Ecodorp Land van Aine zijn voorbeelden van hoe het verleden een rol speelt in de toekomst, een thema dat centraal staat in het werk van Stichting Roemte en aansluit bij onze passie voor het behoud van erfgoed!

Meer info: roemtegroningen.nl

Wil je meer zien van onze reis? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer