Een Ode aan Borg Nienoord en Gronings Erfgoed

Bij Alchemilla Levenslicht vangen we de essentie van deze plaats, en vele anderen zoals deze, niet alleen in onze harten maar ook in de kaarsen die we maken en de foto's die we nemen.

Erfgoed in Kaarslicht

Geïnspireerd door Borg Nienoord, creëren we kaarsen die meer zijn dan lichtbronnen; ze zijn dragers van verhalen, herinneringen, en een stille getuigenis van het Groningse erfgoed. Elke kaars, zorgvuldig gegoten en versierd, is een eerbetoon aan de schoonheid en de historie die onze provincie rijk is.

Onze kaarsen vertellen het verhaal van Borg Nienoord, van zijn statige muren en waterrijke tuinen tot de echo’s van de voetstappen die ooit zijn hallen vulden. Ze brengen een stukje van het verleden naar het heden, waardoor elk moment dat ze branden een moment van reflectie en verbinding wordt.

Het landgoed is te bezoeken en de kaarsen zijn te vinden in het museum: nienoord.nl

Fotografie als Brug naar het Verleden

Fotografie, het tweede essentiële element van ons dagbestedingsprogramma, stelt ons in staat om de vluchtige schoonheid van plaatsen zoals Borg Nienoord vast te leggen. Het is een manier om het ongrijpbare, het eeuwige, te bewaren voor toekomstige generaties. Onze deelnemers, gewapend met camera’s en een oog voor detail, leren niet alleen de technische vaardigheden van fotografie, maar ook hoe ze door de lens de ziel van Groningen kunnen vangen.

Deze foto’s, net als onze kaarsen, worden een middel om onze liefde voor het Groningse erfgoed te delen. Ze bieden een unieke kijk op onze omgeving, gezien door de ogen van mensen die elke dag de waarde van dit erfgoed ervaren en eren.

Een Uitnodiging

Alchemilla Levenslicht nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze reis van herontdekking en waardering. Door onze kaarsen en foto’s, willen we een dialoog op gang brengen over het belang van cultureel erfgoed en de manieren waarop we dit kunnen bewaren en vieren. Borg Nienoord, met zijn rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid, is slechts het begin.

We staan op het kruispunt van verleden en toekomst, traditie en innovatie. Met elke kaars die we maken en elke foto die we nemen, bouwen we aan een erfenis die verder reikt dan onszelf. Dit is ons eerbetoon aan Groningen, aan haar erfgoed, en aan de onuitwisbare sporen die de geschiedenis in ons landschap heeft achtergelaten.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer