PGB – Persoons Gebonden Budget

Lees hier informatieve blogs over PGB

Welkom bij onze blogsectie, waar we ons verdiepen in alles wat met het Persoonsgebonden Budget (PGB) te maken heeft.

Of je nu op zoek bent naar basisinformatie, diepgaande gidsen, of inspirerende verhalen van PGB-gebruikers, je vindt het hier. 

Wat is PGB?

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) is een subsidie van de overheid waarmee mensen zelf hun zorg kunnen inkopen. In plaats van zorg in natura, waarbij de dienstverlening direct wordt geregeld door zorginstellingen, geeft PGB je de vrijheid om zorg en ondersteuning te kiezen die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Voor meer gedetailleerde informatie over PGB, bezoek Per Saldo, de belangenvereniging voor mensen met een PGB.

Hoe kun je een PGB aanvragen?

De aanvraag van een PGB verloopt via het zorgkantoor, de gemeente of je zorgverzekeraar, afhankelijk van uit welk zorgdomein je de zorg financiert. Voor een stapsgewijze uitleg over het aanvragen van een PGB, verwijzen we je graag naar de Rijksoverheid en Sociale Verzekeringsbank (SVB), die het PGB beheert.

Voordelen van PGB bij Dagbesteding

Met een PGB bij Alchemilla Levenslicht kun je deelnemen aan een breed scala aan dagbestedingsactiviteiten die zijn afgestemd op jouw individuele behoeften en interesses. Of je nu houdt van creatieve workshops, tuinieren, of het leren van nieuwe vaardigheden, PGB geeft je de flexibiliteit om te kiezen wat bij jou past.

Ons Aanbod

Bij Alchemilla Levenslicht bieden we diverse dagbestedingsprogramma’s aan in Groningen, gericht op persoonlijke ontwikkeling, sociale interactie en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Onze programma’s zijn ontworpen om te inspireren en te ondersteunen, binnen een veilige en uitnodigende omgeving.

Hoe Wij Ondersteunen

Ons team helpt je graag bij het navigeren door het PGB-proces, van het aanvragen tot het beheren van je budget. Samen zorgen we ervoor dat je de beste zorg en ondersteuning krijgt die aansluit bij jouw wensen.

Neem Contact Op

Heb je vragen over PGB of wil je meer weten over onze dagbestedingsmogelijkheden in Groningen? Neem contact met ons op via contact@alchemillalicht.nl. We helpen je graag verder!

Handige Links

Per Saldo – Belangenvereniging voor mensen met een PGB.
Rijksoverheid – Informatie over het aanvragen van een PGB.
Sociale Verzekeringsbank (SVB) – Beheert het PGB.

Ken je mensen die op zoek zijn naar dagbesteding?

Ken je mensen die op zoek zijn naar dagbesteding?

Bij Alchemilla Levenslicht geloven we in de kracht van creativiteit en persoonlijke ontwikkeling. Onze dagbestedingsprogramma’s zijn ontworpen om een omgeving te bieden waar iedereen, ongeacht achtergrond of uitdagingen, de kans krijgt om te groeien, te ontdekken en te bloeien.