Update over Onze Locatie Zoektocht: Heidenschap in het Lageland, Meerstad in Groningen

Onze zoektocht naar een goede locatie voor Alchemilla Levenslicht is in volle gang. We hebben nu de locatie Heidenschap in Lageland op het oog en kijken of we hier onze activiteiten kunnen aanbieden. Dit proces hebben we opgedeeld in drie kleinere projecten, elk met specifieke doelen en mijlpalen. Deze aanpak sluit aan bij onze visie dat kleine acties ons in staat stellen controle te houden en regie te voeren over het grotere geheel.

Drie Projecten voor Succes

Project 1: Initiatief Ons eerste project omvat het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, en het ontwikkelen van een uitgebreid ondernemersplan. Door nauw samen te werken met partners en belanghebbenden, willen we een stevige basis leggen voor onze toekomstige activiteiten. Pas als het haalbaarheidsonderzoek een positief advies oplevert, zullen we de stichting Heidenschap oprichten​​. Deze stichting heeft als doel om de boerderijen geschikt te maken voor onze activiteiten en die van onze partners.

Project 2: Aankoop en Renovatie Het tweede project betreft de aankoop en renovatie van de locatie. We hebben verschillende potentiële locaties geëvalueerd en zijn nu gefocust op een boerderij die past bij onze visie van dagbesteding, zorgdiensten en educatieve programma’s. Deze locatie biedt ruimte voor diverse activiteiten en kan flexibel worden aangepast aan onze behoeften​​.

Project 3: Exploitatie en Uitbreiding Het derde project richt zich op het operationeel maken van de locatie en het uitbreiden van onze diensten. Dit omvat het dagelijks beheer, de verhuur van ruimtes, en het organiseren van diverse activiteiten zoals workshops en gemeenschapsevenementen. Onze doelstelling is om een duurzame en gemeenschapsgerichte onderneming te creëren die blijvend bijdraagt aan zowel de lokale bevolking als de bredere gemeenschap​​.

Samenwerking met Partners

Een cruciaal onderdeel van onze strategie is de samenwerking met partners. We gaan bezig met het haalbaarheidsonderzoek voor de oprichting van de stichting Heidenschap. Deze studie is essentieel om de levensvatbaarheid van onze plannen te beoordelen en mogelijke uitdagingen te identificeren​​.

Haalbaarheidsonderzoek en Toekomstige Stappen

Het haalbaarheidsonderzoek dat we uitvoeren, geeft ons waardevolle inzichten en helpt ons de juiste beslissingen te nemen. Mocht blijken dat bepaalde aspecten niet haalbaar zijn, dan zien we dit als waardevolle informatie die ons verder brengt in onze reis. We zijn dankbaar voor alle inzichten, ontmoetingen en ervaringen die we tot nu toe hebben opgedaan en delen deze graag met onze gemeenschap.

We kijken met vertrouwen naar de toekomst en we hopen met kleine, doordachte stappen onze visie te realiseren. Samen met onze partners streven we naar een duurzame en positieve impact op de lokale gemeenschap.

Nieuwe Kaars Ontwikkeld van de Sint Joseph Kathedraal in Groningen

Nieuwe Kaars Ontwikkeld van de Sint Joseph Kathedraal in Groningen

Heb je ooit een kaars gezien die zo gedetailleerd is dat het een replica is van een iconisch gebouw? Wij van Alchemilla Levenslicht hebben iets unieks gemaakt: een kaars geïnspireerd door de prachtige Sint Joseph Kathedraal in Groningen. Dit project is ontstaan uit een vraag van Tee van de Loempia kraam Mekong Delta, bekend van de markt in Groningen. Lees verder om te ontdekken hoe we deze kaars tot leven hebben gebracht, van het ontwerpen van een 3D-model tot het gieten van de kaars in een siliconen mal.

Lees meer
Regie Houden in het Leven: Door Ambachten en Vaardigheden te Leren

Regie Houden in het Leven: Door Ambachten en Vaardigheden te Leren

We zijn afhankelijk van massaproductie voor onze dagelijkse behoeften. Echter, het zelf leren en uitvoeren van ambachten en vaardigheden biedt niet alleen praktische voordelen maar draagt ook bij aan een dieper gevoel van autonomie en voldoening. Door zelf voedsel te verbouwen, brood te bakken, kaarsen te maken en kleding te vervaardigen, kunnen we niet alleen duurzamer leven, maar ook de menselijke maat en bezieling terugbrengen in ons dagelijks bestaan.

Lees meer
Waarom Activiteiten Belangrijk Zijn

Waarom Activiteiten Belangrijk Zijn

In onze visie over dagbesteding spelen activiteiten een cruciale rol. Het ondernemen van acties, zelfs de kleinste stapjes van idee tot resultaat, biedt niet alleen structurele bezigheden maar ook persoonlijke groei en voldoening. Hier is waarom deze activiteiten zo waardevol zijn.

Lees meer