Verbinden met Erfgoed en Ambacht: Een Creatieve Dagbestedings- programma in Groningen

In Groningen hebben we een creatief dagbestedingsprogramma ontwikkeld, waarbij we de ambacht van het kaarsen maken naar een hoger niveau tillen.

Geïnspireerd door het succes van onze Provinciehuis Groningen Bijenwas en Koolzaadwaskaars, plannen we de toekomstige reproductie van lokaal erfgoed, waarbij elke fase van het proces niet alleen een ambacht is, maar ook levenslessen bevat.

Visie en Planning: De Basis Leggen

Ons programma begint met het stellen van duidelijke doelen en het selecteren van het erfgoed dat gereproduceerd zal worden. Deze fase van visie en planning benadrukt het belang van onderzoek, samenwerking en vooruitdenken, vaardigheden die essentieel zijn in zowel persoonlijke als professionele contexten.

Technologie en Ambacht: Hand in Hand

De volgende stap is het ontwerpen en 3D-printen van mallen, waarbij moderne technologie samengaat met traditioneel handwerk. Dit proces leert de deelnemers over de integratie van innovatie en ambacht, waarbij technische vaardigheden en creatief denken worden ontwikkeld.

Het Ambacht van Kaarsen Maken: Een Therapeutische Reis

Het mengen van bijenwas en koolzaadwas, het kleuren en gieten van de was, biedt een therapeutische ervaring die concentratie, geduld en precisie bevordert. Dit ambachtelijke proces weerspiegelt de zorgvuldige toewijding die nodig is in vele aspecten van het leven.

Afwerking en Presentatie: Detail en Trots

Het nauwkeurig afwerken en presenteren van de kaarsen symboliseert het afronden van projecten in het leven, waarbij aandacht voor detail en een gevoel van voltooiing centraal staan. Deze fase benadrukt het belang van zorg, zelfreflectie en het delen van prestaties.

Educatie en Gemeenschapsbinding

Door dit proces leren deelnemers niet alleen over het maken van kaarsen, maar ook over de rijke historie en cultuur van Groningen. Het programma bevordert een diepere verbinding met de lokale gemeenschap en stimuleert trots op het gedeelde erfgoed.

Meer dan een Dagbestedings- programma

Dit creatieve dagbestedingsprogramma in Groningen is meer dan een reeks activiteiten; het is een integrale benadering om individuen te verbinden met hun erfgoed en ambacht, terwijl ze waardevolle levensvaardigheden ontwikkelen. Door de menselijke maat te integreren in elk aspect van ons programma, creëren we een verrijkende ervaring die de deelnemers voorbereidt op diverse uitdagingen in het leven en hen helpt een zinvolle bijdrage te leveren aan de samenleving.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer