Waarom een Eitje van je Eigen Kip Beter is dan Kellogg’s Frosted Flakes: De Absurde Realiteit van ons Voedselsysteem

Stel je voor: een wereld waarin een suikerrijke frisdrank als een verantwoorde keuze wordt gezien, terwijl een vers glas melk van de boerderij risicovol is. Welkom in het bizarre landschap van ons moderne voedselsysteem. In Groningen dagen we deze absurde werkelijkheid uit met ons dagbestedingsprogramma, dat de nadruk legt op lokale voedselproductie.

De Paradox van Ons Voedselsysteem:

Terwijl producten als Kellogg’s Frosted Flakes, met ingrediënten van over de hele wereld, als veilig worden beschouwd, worden lokale voedselproducten zoals verse eieren en rauwe melk vaak onterecht als riskant bestempeld. Onze dagbestedingsprogramma’s in Groningen benadrukken hoe lokaal geproduceerd voedsel juist bijdraagt aan veiligheid en gezondheid, door de transparantie en traceerbaarheid die het biedt.

Autonomie in Voedselkeuze:

Bij onze dagbesteding in Groningen moedigen we deelnemers aan om actief betrokken te zijn bij het verbouwen van hun eigen voedsel. Deze betrokkenheid versterkt niet alleen hun gevoel van autonomie, maar bevordert ook hun begrip van en vertrouwen in het voedsel dat ze consumeren. Deze autonomie is essentieel voor het creëren van een veerkrachtig, lokaal voedselsysteem.

Voedsel als Medicijn:

De filosofie van ‘voedsel als medicijn’ wordt levendig binnen onze dagbestedingsactiviteiten. Door het verbouwen van voedsel dat vrij is van schadelijke toevoegingen en rijk aan voedingsstoffen, dragen we bij aan de preventieve gezondheidszorg. Dit initiatief helpt deelnemers om een actieve rol te spelen in hun eigen gezondheidsbeheer, wat de afhankelijkheid van traditionele medische zorg kan verminderen.

Helende Werking van Ambachtelijk Voedsel Verbouwen:

Bij onze dagbesteding leren deelnemers de waarde kennen van het zelf verbouwen van voedsel, wat niet alleen voedzaam is maar ook therapeutisch werkt. Dit proces biedt psychologische voordelen door stress te verlagen en mindfulness te bevorderen, essentiële aspecten van geestelijke gezondheid die vaak onderbelicht blijven in traditionele zorgmodellen.

Voedselkeuze en Gemeenschap

Door de kracht van lokaal en natuurlijk voedsel te omarmen, veranderen we niet alleen onze voedselkeuzes, maar versterken we ook onze gemeenschap. De dagbesteding in Groningen is meer dan een bezigheid; het is een beweging richting zelfredzaamheid en duurzaamheid. Laat ons de mythen van de industriële voedingsindustrie doorbreken en kiezen voor wat echt is. Geef de volgende keer de voorkeur aan het eitje van je eigen kip, en ervaar de voordelen voor zowel je gezondheid als het milieu.

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Doe Mee met Onze Pioniersfase: Een Kans om te Helpen en te Leren

Ben je gepassioneerd over ambachten zoals kaarsen maken of heb je een liefde voor dieren? Heb jij al een (pgb) dagbestedings- of activiteitenindicatie?
Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van iets echt bijzonders. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen bijdragen aan de opstart van onze nieuwe locatie. Dit is niet zomaar een kans; het is een uitnodiging om aan de basis te staan van een bloeiende gemeenschap waar jouw inzet direct impact maakt.

Lees meer
De Kunst van Rust en Reflectie

De Kunst van Rust en Reflectie

In de hectische maatschappij van vandaag is het vinden van rust en reflectie belangrijker dan ooit. Velen van ons worden dagelijks meegesleurd in een stroom van e-mails, meldingen en deadlines. Daarom is het essentieel om een stap terug te doen en bewust te kiezen voor momenten van rust.

Lees meer